Over inDUfed

WIE ZIJN WE

inDUfed is een platform dat de kwaliteit van de dienstverlening aan de leden versterkt. De expertise en kennis van de verschillende teams worden samengebracht zowel op het gebied van sociale dossiers als op jet gebied van milieu en energie.

Sinds 2018 verenigt inDUfed drie sectoren, zijnde: COBELPA (Vereniging van de Belgische fabrikanten van papierdeeg, papier en karton), FETRA (Federatie der papier- en kartonverwerkende bedrijven) en VGI (Verbond van de Glasindustrie). Zo versterkt InDUfed de competitiviteit van de bedrijven binnen de drie sectoren. 

Deze bevoegdheidsdomeinen vormen de kern van de duurzaamheidsstrategie zowel van de producten zelf van de drie sectoren als van hun productie-en transformatieprocessen.

De papier- en glasindustrieën reess lange tijd met beide benen in de circulaire economie. De circulariteit van de producten, hun recycleerbaarheid, de oneindige recyclage van glas en de hernieuwbaarheid van papier, zetten de materialen op het voorplan van de circulaire economie. 

ONZE LEDEN

inDUfed is een platform dat drie Belgische industriële sectoren verenigt: de productie en transformatie van glas (VGI-FIV), de productie van pulp, papier en karton (Cobelpa) en de verwerking van papier- en kartonproducten (Fetra). Deze bedrijven produceren een hele waaier aan producten: glazen flessen, kartonnen verpakkingen, grafisch papier, diverse beglazing, zelfklevende materialen, hygiënisch papier, isolatiemateriaal, enz.  

Vind hieronder de lijst van onze leden

FETRA

papier en kartonbewerking

FIV/VGI

glasproductie en verwerking

COBELPA

papier en kartonproductie

Wenst u bijkomende informatie te bekomen ?