Papier, karton & glas

Glas, papier en karton dragen bij aan een duurzame maatschappij. Recycleerbare verpakkingen die goederen beschermen en zo onder andere voedselverspilling tegengaan, energiebesparingen door isolatie en aangepaste beglazing van gebouwen of nog de heilzame werking op de gezondheid van hygiënisch papier en natuurlijk licht, zijn slechts enkele voorbeelden vanuit de verschillende sectoren.  De circulariteit van de producten, hun recycleerbaarheid, De oneindige recyclage van glas en de hernieuwbaarheid van papier, zetten deze materialen op het
voorplan van de circulaire economie. 

Glas

België is bij uitstek een land van glasproducenten. Al sinds de middeleeuwen in ons land aanwezig, is de Belgische Glasindustrie een referentie op wereldschaal sinds het einde van de XIXe eeuw. Nu in het begin van de XXIe eeuw wordt ten volle ingezet op de huidige sociaaleconomische tendensen en op het milieu: circulaire economie, innovatie, levenskwaliteit, behoud van natuurlijke grondstoffen, gezondheid, duurzaamheid, energie-efficiëntie, onderzoek en ontwikkeling, recyclage, hernieuwbare energie, kwaliteitsvolle en gezonde verpakking, spitstechnologie, klimaatdoelstellingen, enz.

Papier en Kartonproductie

Al is papier reeds 2000 jaar oud, het blijft alomtegenwoordig in ons dagelijks leven, van de doos met ontbijtgranen ‘s morgens op onze tafel tot het breed gamma van hygiënisch papier, over kranten en andere documenten die wij dagelijks gebruiken om ons te informeren, organiseren, ontspannen. Papier en karton beschermen de goederen die wij in ons dagelijks leven nodig hebben. Papier informeert ons, laat ons communiceren en draagt bij tot onze dagelijkse hygiëne. 

Verwerking Karton en papier

Vouwkarton, golfkarton, allerlei kartonnen verpakkingen en displays, maar ook zakken met grote, middelgrote of kleine inhoud, flexibele verpakkingen, kokers, kokers voor de voedingsindustrie, school- en kantoorartikelen, enveloppen, etiketten, zelfklevende materialen, speelkaarten, wandbekleding, sigarettenpapier, papierproducten voor ziekenhuizen, decoratiepapier voor de meubelindustrie, servetten, tafellakens en sets vervaardigen; en de bedrijven die op maat versnijden.