Socio-economische gegevens

"De kwaliteit aan doorzicht van het glas geeft aan het uiteindelijk werk een waarde in overeenstemming met een zwarte lijn getrokken op een wit blad", Charlotte Juillard

ONZE ONDERNEMINGEN

De klanten, het personeel

inDUfed verenigt 3 industriële sectoren : de productie en transformatie van glas, de productie van pulp, papier en karton, en de verwerking naar papier- en kartonproducten.

De circulaire economie zit in het DNA van hun productieprocessen. Meer informatie vind je in het deel Milieu en Energie.

Deze ondernemingen produceren in België een brede waaier van producten : flessen, kartonverpakkingen, hoogwaardig grafisch papier, diverse beglazing, kranten- en magazinepapier, zelfklevers…

De 3 sectoren tellen samen bijna 330 bedrijven. Deze ondernemingen vormen een industrieel netwerk dat in 19.000 directe lokale arbeidsplaatsen voorziet. Zo stellen zij ongeveer 70% arbeiders en 30% bedienden te werk.

De ondernemingen vertegenwoordigd door inDUfed zijn sterk gericht op de export. Meer dan 75% van de Belgische productie is immers bestemd voor het buitenland. Duitsland, Nederland en Frankrijk, maar ook Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk zijn de belangrijkste bestemmingen.