Vitralys

De app Vitralys® is de Belgische sectorale berekeningstool van beglazingsdikte overeenkomstig met de van kracht zijnde semi-probabilistische berekeningsmethode uit de norm NBN S 23-002-2:2020.

De norm NBN S 23-002-2:2020 “Glaswerk – Deel 2: Berekening van glasdikte” is opgesteld door de bevoegde Belgische Normcommissie NBN E129 “Glas voor gebouwen”, die optreedt als nationale schaduwcommissie van de Europese Technische Commissie CEN TC 129 “Glass in building” en de internationale Technische Commissie ISO TC 160 “Glass in building”. Deze Belgische commissie is actief in de schoot van het Verbond van de Glasindustrie, die in uitvoering van het Koninklijk Besluit van 21 oktober 2004 erkend is als Sectoraal Normalisatieoperator voor de werkzaamheden van deze commissie.

De norm NBN S23-002-2:2020 is beschikbaar bij het NBN (Bureau voor Normalisatie): www.nbn.be.

De app Vitralys® wordt door het Verbond van de Glasindustrie ontwikkeld en is beschikbaar in het Nederlands, in het Frans, in het Duits en in het Engels. De app Vitralys® is beschikbaar voor zowel desktop als tablets van het iOS platform (Apple) en het Android platform (Google) via een jaarlijkse licentie van 90€ excl. BTW/device (108,9€ incl. BTW/device).

De overeenstemming van de app Vitralys® met de norm NBN S 23-002-2:2020 wordt door het Verbond van de Glasindustrie geverifieerd, welke elke aansprakelijkheid afwijst met betrekking tot het gebruik ervan.

Normkader : NBN S23-002-2:2020
Verticale & hellende beglazing
Binnenwand volgens de regels van de kunst
Rechthoekige beglazing op 2, 3 & 4 steunzijden
Traditionele plaatsing & gelijmdglaswerk
Berekening windbelasting
Berekening sneeuwbelasting
Standaard- & specifieke samenstellingen
Berekening van een reeks beglazingen
Enkele, dubbele & drievoudige beglazing
Gelaagd & monolitisch glas 
Float uitgegloeid, figuurglas uitgegloeid, float uitgegloeid gezandstraald, float half gehard, float half gehard geëmailleerd, float gehard, float gehard geëmailleerd
Keuze van de tussenlaag
Berekening in detail & berekeningsrapport